maandag 30 december 2013

Een kerstcadeautje op zijn mister Beans

Na al die cadeaustress had ik zin om nog eens voor mezelf iets te maken. Ik had nog een stuk jeansstof over van dit kleedje en een jeansrok had ik nog niet. Het is een model geworden met een puntjesbeleg, wat volgens de juf van de naailes een verslankend effect zou hebben. 

Normaal geef ik de voorkeur aan cadeautjes geven, maar zo eens eentje geven aan mezelf is ook wel leuk :-)






Patroon: Madame zsazsa
Jeansstof: Mirabelle
Strijkfiguur kersje: veritas

zondag 29 december 2013

Huisdecoratie project 3

Assorti kussens met paspel en rits.




Ugh rits? Waar?





Daar! 
Netjes weggewerkt volgens deze methode.


Stof: vermiljoenshop

vrijdag 27 december 2013

Huisdecoratie project 1

Sinds vorige week zijn de Monsieur en ikzelf de trotse eigenaars van een gezellig stulpje in Sint-Amandsberg. Op de sleutel moeten we nog wachten tot in maart, maar mijn neurotische zelve is uiteraard al druk in de weer met de huisinrichting. 

Project numero uno: een saai wit lampje uit het soldenhoekje van de brico pimpen met een stofje waar ik twee meter van kocht voor allerhande interieurprojectjes. De Monsieur vond het een uitdaging om een patroon te tekenen voor deze "afgeknotte kegel" zoals hij het noemde. Er kwamen sinussen en een rekenmachine aan te pas, maar het resultaat was een handig patroontje waarmee ik op een kwartier een lampenhoesje gemaakt heb. 

Ik koos ervoor om het stofje niet aan het lampje vast te lijmen, want als ik het beu ben maak ik gewoon een ander hoesje. Zupah!


Voor:



Na:




zaterdag 7 december 2013

Eenvoud siert

De laatste tijd doe ik mijn naam "Roque Madame" niet bepaald een eer aan. Mijn voorkeur begint meer en meer uit te gaan naar kinderkledij. De nichtjes staan nu eenmaal met alles goed met hun rechte lijfjes. Als ik iets voor de nichtjes maak heb ik het gevoel alsof ik een muntstukje steek in een "altijd prijs"-sjiekenbak.

Op tijd en stond word ik door de Zus dan toch tot volwassen kledij aangemaand. Ze kon wel een simpele jeansrok gebruiken. Geen kleuraccentjes of figuurtjes maar een effen plooirok in een donker jeans. Tot mijn verbazing had ik ook hiermee prijs!







Jeansstof: Stoffen Artevelde Gent
Patroon: Allemaal rokjes, Madame Zsazsa