zaterdag 15 juni 2013

De buit


Voor dit kleedje heb ik geknokt. Op het Slagveld Stoffenspektakel.  Enorm aanbod, goeie koopjes maar een overspoeling van hysterische vrouwen. We hadden het klein grut thuis gelaten omdat we ons aan een drukte verwachtten. Ik had daar meteen spijt van toen we het strijdtoneel aanschouwden. Een buggy diende als perfecte buffer om je door de massa heen te waden. Zet daar dan nog een huilend kind in en er komt meteen een wandelgang voor je vrij in de menigte. Beginnersfout!

Na de chaos te overzien, ademde ik diep in en belandde ik bij een stand met Nederlandse verkopers. In mijn hoofd transformeerden de rollen stof al in kleurige kleedjes, zwierige rokken, leutige kruippakjes en hippe handtassen. Tot die ene stof voor een kleedje met een ruk van de tafel verdween. Naast me stond een vrouw die een sluwe tactiek gevonden had om stofjes te scoren. Elke rol stof die ze wou klemde ze vast in haar armen tot ze aan de beurt was. De verkoper nam mijn bestelling op en begon te knippen. Ik vroeg aan de vrouw naast me of ik alsjenblieft een metertje mocht vragen van die ene bloemetjesstof. Als mijn rivale haar handen vrij had, zou ze een boogje gemaakt hebben met haar vinger onder haar neus. In plaats daarvan knarste ze dat ze zelf vijf meter nodig had.

Op een test "hoe assertief ben jij?" scoorde ik onlangs nog 0%. Toch MOEST ik dit stofje hebben. Ik schakelde de hulp van de keeskop in. Hij snokte de rol uit de handen van mijn concurrente en ik verliet de zaal met mijn felbegeerde stofje. In tijden van oorlog en stoffenspektakel is immers alles toegestaan.


Eenmaal ik de stof bemachtigd had was de strijd gestreden. Het patroon uit dit boek valt mooi op elk kinderlijfje en is beginnelingen-proof. Meer van dat!

Stof: Stoffenspektakel
Patroon: Stof-voor-durf-het-zelvers

3 opmerkingen:

  1. prachtig kindje en prachtig kleedje!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je neefje vraagt of je ook voor hem iets wil maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Assertief of niet, je hebt gescoord!! En het is een pracht van een kleedje geworden!!

    BeantwoordenVerwijderen