vrijdag 21 juni 2013

Het kabouterjasje

Het geboortekaartje van Maartje was volledig in kabouterthema. Toen de zus mij om een handig jasje vroeg, wou ik per se een versie met een pinnemuts maken.

De eerste googlezoektocht leidde mij naar dit jasje. De Knipmode van winter 2008 dus. Een ander jasje kiezen en zelf een pinnemuts tekenen was voor mij geen optie. Sjuust is sjuust. Ik liep bibliotheken af van elk mogelijk gehucht, stalkte het ganse team van Knipmode, doorzocht Nederlandse tweedehandssites en plaatste uit wanhoop uiteindelijk zelf enkele zoekertjes. Mijn hulpkreet werd tot mijn groot jolijt beantwoord. 

Germaine had een tijdje geleden zelf een felbegeerd patroon bemachtigd via een tweedehandssite en ze wou nu iets terug doen voor een collega-naaister. Toen bleek dat mijn patroondonor net in de buurt was om boodschappen te doen, werd er afgesproken op de parking van de colruyt. Alsof het om een drugstransactie ging werd het patroon overhandigd met nog een kort woordje uitleg. 


Het was mijn eerste creatie met mijn high tech computergestuurde Janome. Mijn eerste jasje. De eerste knoopsgaten en de eerste stofknopen. Maartje keek en zag dat het goed was.

Patroon: Knipmode winter 2008
Rode fleecestof: De Strik
Roodkapjestricot: MijnPakkieAn

4 opmerkingen:

 1. heel mooi jasje!leuke tekst om te lezen!doe zo verder,dat smaakt naar meer.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een braaf kaboutertje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog van dat !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zalig jasje!! Het is echt schattig!!

  Sofie
  http://dekopspeldekes.blogspot.be/

  BeantwoordenVerwijderen