zondag 21 juli 2013

De Causerierok op zijn Roque Madames

De Zus leverde onlangs een stuk jeansstof af. Mijn instructies bestonden uit een abstracte tekening van een A-lijn rok met rode paspel zakjes. Voor het eerst ben ik zelf accenten gaan toevoegen op een bestaand patroon en dat is mij goed bevallen.

De Monsieur zag het als een uitdaging om het ontwerp van de Zus in dezelfde verhoudingen uit te tekenen. Er kwam een geodriehoek en een rekenmachine aan te pas en een "nieuw" patroon was geboren. Dit werd uiteraard onthaald met een verraste "amaai" op zijn Annemie Struyfs langs mijn kant!


Mijn Janome overlock die ik tijdens de solden op de kop tikte kon voor het eerst uitgetest worden. Wat een verschil in afwerking! Mijn vakantiegeld was er op twee minuten doorgejaagd maar het is in elk geval een goede aankoop.


Vooraleer ik de rits stikte wou ik de rok eens passen op de Zus. De jeansstof is nogal stug en ik vroeg me af of dit een verschil zou maken met de vorige rok die ik met dit patroon maakte. De Zus onthaalde de jeansrok met enthousiast gejuich, om twee minuten later in de deuropening te verschijnen met een pijnlijk grimas waarbij ze op haar onderlip beet. De schoonbroer probeerde de zaak te redden en trok met man en macht aan de rok terwijl hij met zijn rechtervoet op de poep van de Zus steunde. Ik ademde diep in en uit en legde mij erbij neer dat er niets anders op zat dan met de decovit aan de slag te gaan.


Twee avonden later was de rok twee centimeter vergroot en de avond voor ik op reis vertrok ging ik de Zus snel nog verrassen met de jeansrok. De Zus paste de rok om dan doodleuk te zeggen "mja, de volgende keer mag het toch iétsje kleiner want de rok is net iets te groot". De schoonbroer gaf mij de tijd niet om door de rooie te gaan, hij drukte mij op het hart dat hij er persoonlijk voor zal instaan dat het zoveelste dieet van de Zus geen kans op slagen heeft :-)


P.S ( De foto's zijn wat ongelukkig getrokken na een dagje tafelen met vrienden. De rok zal zo zeker niet te groot zijn, maar een strijkijzer was welkom geweest..)

Patroon: een gepersonaliseerde Causerie Rok van Famille Victor
Jeansstof: De Strik, Ledeberg

2 opmerkingen:

  1. leuke mooie rok,leuke tekst!!!
    een naarstige dochter heb ik!!!
    benieuwd naar het volgende....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie rok - maar wat is decovit?

    BeantwoordenVerwijderen