dinsdag 12 november 2013

Dat zit wel snor!

Mijn zus is zot van snorren. De webshops lijken de laatste tijd al haar wensen in te vullen: een snorrenhalsketting, snorrenknoopjes, een snorrenlint, een strijkfiguur in de vorm van een snor, ze heeft het allemaal. Mocht de natuur een beetje willen helpen zou ze er nog een laten groeien ook. De knoopjes en het lint blijven al een tijdje liggen, hoe combineer je dan ook een rode snorrenknoop met een rok?

Toen de Zus met een snorrenstof kwam aanzetten was ik eerst de wanhoop nabij. Een erg leuk stofje, ik moest het haar nageven, maar een snorrenrok leek me wat te veel van het goeie. De minirok met zakjes uit het boek "Rokjes" van Neeltje Paulussen bracht soelaas. Een ideaal model om een stofje met print op een klassevolle manier te combineren. De zwarte katoen is van een stevige kwaliteit en blinkt een beetje. Zo wordt een ietwat kinderlijk stofje classy!
De Zus lijkt sprekend op het "MEEER"-mannetje van de bekende luminusreclame. Wanneer ik een nieuwe creatie aflever, is haar vaste reactie "oh zo wil ik er nog een" en dan maakt ze vijf nieuwe ontwerpen met andere stofjes. Kort na de snorrenrok moest er dan ook een volgend ontwerp volgen, zie hier: de hondjesrok!

Samen met de nieuwe ontwerpen krijg ik doorgaans ook nieuwe richtlijnen mee voor de maat. Dit keer mocht de hondjesrok toch wel een centimetertje breder zijn en een stukje langer. Enkele dagen later kreeg ik een bange e-mail van de Zus met als subject "delicaat". Blijkbaar zat de eerste rok toch wel meer snor dan de tweede hondjesrok maar of het een troost kon zijn dat Zus 2 suuuuuuupergoed stond met de hondjesrok? Zo is de wispelturigheid van Zus 1 toch nog goed uitgedraaid voor Zus 2!


Zwarte katoen: Stoffenspektakel
Snorrenstof: Cozette
Hondjesstof: Koekepeertje
Patroon: Minirok uit het boek "Rokjes" van Neeltje Paulussen

4 opmerkingen: