zaterdag 30 november 2013

Mijn ticket naar de nummer één van de ranking

Ik weet niet of het eigen is aan grote gezinnen, maar al van kindsaf aan zijn wij begaan met de "ranking". Ontelbare keren zaagden we onze ouders de oren van het hoofd om hun ranking prijs te geven. Praatjes dat we allevier op nummer één staan weerlegden we onlangs met een recent krantenartikel: wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat elke ouder zo zijn favoriet heeft.

Toen Zus 1 afstudeerde aan de unief werd zij getrakteerd op emotionele traantjes van de mama. Wanneer ik zeven jaar na datum hetzelfde diploma behaalde (met hogere scores nota bene) waren de traantjes helaas op. Stond ik dan misschien lager op de ranking dan zij? Als je de vierde in rij bent is het nu eenmaal moeilijk om nog iets "nieuws" te doen. Afstuderen, een rijbewijs halen, een huis kopen, een kind kopen, alles is me al driemaal voorgedaan.

Tot onze grote frustratie wou de mama haar ranking nooit openbaar maken. Sinds kort hebben wij echter een nieuw orakel. Eentje dat no nonsense zegt waar het op staat. Geef haar twee keuzes (oma of opa?, tante Femke of tante Eefje?) en Miep geeft zonder pardon haar ongezouten mening.

Een nummer één plaats verover je niet zomaar bij Miep. De smeekachtige toon van oma is haar te zielig, oma wil het té hard en wordt dan ook nooit gekozen. Nee, een nummer één positie moet je simpelweg verdienen. Met mijn laatste creatie ben ik tot het einde van mijn dagen gepromoveerd tot de primus van de familie.

Sinds ik haar het Sneeuwwitjeskleed gaf, is ze plotsklaps bereid om godbetert een appel te eten. Na ieder hapje valt ze dramatisch in elkaar en speelt ze haarfijn de scène uit de Disney-film na. Dat de gekneusde appel na de vijfde scène in de vuilnisbak vliegt, neemt oma er voor lief bij. "Ze heeft nu toch *iets* van fruit binnen", praat ze de verspilling goed. Maartje is met al haar enthousiasme een ideale dwerg. Even dacht ik eraan om een pinnemuts te maken en een baard met de restjes van Miep haar zsazsagilet, maar ik denk dat ik mij er beter op voorbereid dat Maartje stilaan ook een prinses zal willen zijn..


Patroon sneeuwwitjeskleed: Het grote Disney verkleedboek
Stoffen sneeuwwitjeskleed: gekocht bij een stoffenwinkeltje in Marseille

7 opmerkingen:

 1. Zeg traantjes van oma waren op... jij bent wel het eeuwige kakkernestje he! :)

  prachtig gelukt kleedje trouwens!! Dat beloofd voor carnaval binnenkort...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooi tekstje!!En helaas,jullie zijn allemaal nr1!!!hoeveel moet ik dat nu nog zeggen!!!!Het kleedje is prachtig,van een nr 1 verwacht ik ook niks minder!Een grote dikke proficiat!!!een trotse oma!xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Loop er niet in mijn zusje ! Gewoon afpersboodschapje!

   Verwijderen
 3. Boswachter en de Heks30 november 2013 om 21:15

  Het sprookjesbos is ook enorm opgezet met een Sneeuwwitje in huis. Dat onze appelen er allemaal geblutst uitzien, nemen we er met plezier bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hadden vroeger thuis met 3 meisjes wel vaak ruzie, maar nooit over 'de ranking' ;-) Zelfs nooit bij stilgestaan wie mijn ouders liever zagen.
  Maarreh, hele mooie jurk heb je daar gemaakt zeg! Zal wel zijn dat de dochter daar blij mee was!! De mijne zou door het dolle heen zijn, moest ik dat maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. IK WIL OOK ZO EEN KLEEDJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen