vrijdag 2 mei 2014

Het geheim

Als paasgeschenk wou ik een kleedje naaien voor mijn metekind Miep. Het vervelende was dat ik het kleedje eens wou passen maar ik wou dat het ontwerp nog een verrassing bleef voor de Zus. Een ideale gelegenheid om Miep eens op de proef te stellen! 

Ik sprak met de Zus af dat ik Miep het kleedje zou laten passen maar dat ik haar op het hart zou drukken dat het ons geheim was hoe het kleedje er uit zag. De Zus zou dan testen of Miep een geheim kan bewaren.

Tot onze grote verbazing bleef Miep voet bij stuk houden. "Neen mama, dat is een geheim!!". Tot Miep iets niet begrepen had wat mama tegen papa gezegd had. Toen ze voor de 120ste keer die dag aan mama vroeg wat ze tegen papa gezegd had, kwam de Zus op het idee om te antwoorden "Het is een geheim! Net zoals het jouwe!".

Miep bleek heel gevoelig te zijn voor chantage want meteen kreeg de Zus een gedetailleerde omschrijving van het jurkje. Ook al was ze niet helemaal geslaagd in de test, Miep blijft het jurkje "haar geheim" noemen. Best wel een uitdaging voor een kind met West-Vlaamse ouders!

Het kleedje is een patronenmix: het bovenstukje komt van de Tinny dress, de kapmouwtjes tekende ik zelf met deze uitleg en het rokdeel komt van stof voor durf het zelvers.


Iemand nog op zoek naar hét geknipte bruidsmeisje? Ik heb er eentje in de aanbieding! 

Miep vrolijkt al uw familiefeesten op, van huwelijken tot communies of verjaardagsfeesten. De brede glimlach is in het pakket inbegrepen!

Blauwe gabardine: Stoffenkamer Gent
Blauw/witte ruitjesstof: Pindanutjes
Patroon: mix

3 opmerkingen: