zondag 4 mei 2014

Ieorg peim!

Het Antoinette-patroon is zowat mijn "oerknal": het begin van mijn naaigekte. Toen ik dit patroon toevallig tegenkwam op het wereldwijdeweb besloot ik om naailessen te gaan volgen. Mijn nichtje - en tevens vast model - Miep was toen twee en het patroon start helaas pas vanaf maat 110. Nu Miep bijna vier wordt haalde ik het patroon weer boven met een bezitterige glimlach op mijn smoel zoals het "precious"-monstertje van Lord of the Rings.

Miep is niet van de grootste, ik wou dat mijn Roald Dahl-spreuk "Ieorg peim!" wat beter zijn werk had gedaan. Mijn eerste versie was af maar die bleek veel te groot. Bovendien had Miep een diepere decolleté dan Lesley Ann Poppe. Er volgden véééle aanpassingen. Zodanig veel dat ik niet meteen aan een tweede versie durf te beginnen, ook al blijf ik dit het een topmodel vinden. Dus bid ik maar stilletjes verder: Ieorg peim! 4 opmerkingen:

  1. heel mooi model,prachtige kleurencombinatie,is echt een topper!
    proficiat!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh. Ik heb dat patroontje ook liggen. En mijn mormelke is bijna aan maat 110 - krijgt precies zo'n glimlach en bedenkt al welke stofjes mooi zouden zijn...

    BeantwoordenVerwijderen